[vc_row css=”.vc_custom_1603370610836{padding-top: 85px !important;padding-right: 10% !important;padding-bottom: 120px !important;padding-left: 10% !important;background-color: #eeeeee !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Lineaire systemen

In dit vak leer je alles over lineaire systemen; systemen die gekarakteriseerd worden door differentiaalvergelijkingen die lineair zijn in de afgeleiden, zodat je ze in matrixvorm kan schrijven. Je mag je dus ook aan veel matrixleer verwachten: eigenwaarden en eigenvectoren, span, basissen, rang, … Veel zaken uit meetkunde en lineaire algebra komen terug. Gert De Cooman zou echter Gert De Cooman niet zijn moest er geen stukje in voorkomen over stochastische processen. Er komen dus ook enkele zaken terug van WenS.

Het vak ziet er saaier en moeilijker uit dan het werkelijk is: uiteindelijk zijn de meeste hoofdstukken best interessant en de leerstof is ook direct bruikbaar in de praktijk. Ook de moeilijkheidsgraad van het vak valt uiteindelijk wel mee.
De theorielessen zijn enthousiast gegeven en prof De Cooman legt het ook wel goed uit. Je hoeft echter niet per se naar de lessen te komen om te kunnen slagen. Ook niet voor die oefeningenlessen, hij zet normaal de oplossingen uitgewerkt op minerva.

In het jaar maak je ook een project dat gaat over aansturen van een ruimteschip dat op de maan moet landen. Dit project staat op 30% van de punten, dus je steekt er best wel je tijd in. Het is niet zo heel moeilijk en je kan ook wel baseren op versies van vorige jaren, maar zie wel dat je snapt wat je typt in het verslag: tijdens het schriftelijke examen, word je één per één afzonderlijk naar de assistent geroepen om kort je verslag toe te lichten. Die mondelinge verdediging staat op 10% van de 30% (of dus op 2 van de 6 punten).[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Bestanden

…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[vc_column_text][smls id=”2162″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]